Asiakatarina

Keittiö Alvar Aallon vuonna 1944 suunnittelemaan taloon

”Talon suunnitteli Alvar Aalto vuonna 1944 ja se valmistui 1946.
 Keittiötä on muutettu ainakin vuosina 1965 ja 1975, eli ostaessamme talon keittiö ei ollut alkuperäisessä muodossaan. Tila oli alun perin jaettu seinällä, toisessa päädyssä oli palvelijanhuone sekä tarjoiluvälikkö, ja toisessa varsinainen keittiö.
 Alkuperäinen ajatus oli, että remontoimme vanhan keittiön, mutta päätimme kuitenkin siirtää entisen palvelijanhuoneen, nykyisen työhuoneen, yläkertaan, jolloin saimme koko tilan käyttöömme.

Yhteistyö Mavin kanssa alkoi jo aiempien talojen ja asuntojen remontoimisista. Mavi on toimittanut meille kolmeen taloon keittiöt, kodinhoitohuoneet ja paljon muutakin. Seinäjoella asuessamme, ehdimme remontoida talon Mavin avustuksella lähes lattiasta kattoon. Keittiö, kodinhoitohuone ja WC:t tulivat kaikki Mavilta. Homma toimi ja yritys toteutti erikoisetkin toiveemme. Se on etu, kun on tuttu kalustetoimittaja.
 Seinäjoelta muutimme reilussa vuodessa takaisin kotiseudulle, iski niin suuri koti-ikävä. Kuulimme, että Aallon suunnittelema talo olisi myynnissä, joten mieheni otti yhteyttä talon edelliseen omistajaan. Saimme sopimuksen aikaan ja nyt olemme tyytyväisiä.”

 

 

  • Toteutusvuosi: 2020